Welke manieren van beleggen in Bitcoins zijn er?

Beleggen in bitcoins

Heb jij interesse om te gaan beleggen in Bitcoins maar weet je nog niet precies waar dit het beste kan? Geen nood, in dit artikel leggen we je twee manieren uit. Daarnaast ontdek je ook wat deze cryptovaluta precies is en welke voordelen eraan verbonden zijn om hierin te beleggen. Tegenwoordig is het heel populair om erin te handelen en dit concept wordt dan ook door veel mensen de hemel in geprezen. Ben jij ook zo benieuwd waar je het beste kunt beleggen in Bitcoins? Lees dan snel verder.

Wat zijn Bitcoins?

In de beginjaren van de 21e eeuw werden Bitcoins geïntroduceerd als een vorm van virtuele valuta zonder een toezichthouder. Een centrale bank doet dit wel bij jouw ‘normale’ geld. Het wordt gedolven met behulp van een algoritme bepaalde getallen van 64 cijfers. Heb je een Bitcoingetal ontdekt, dan kan je ermee handelen. Mocht je dit zelf niet kunnen dan is het mogelijk om delen aan te schaffen die online te koop zijn. De afgelopen jaren heeft het flink zijn populariteit gewonnen en de mensen die in de beginjaren geïnvesteerd hebben, zijn nu mogelijk miljonair.

De eerste manier: actief handelen

Er zijn twee manieren om te beleggen in Bitcoins. De eerste manier is door er actief in te handelen bij Plus500. Hier handel je in CFD’s waardoor je actief kunt inspelen op de laatste koerswijzigingen. Zo kun je een order plaatsen op een koersdaling en daarvan profiteren of dankzij een hefboom kun je met lagere bedragen beleggen. Daarnaast heb je geen wallet nodig en je kunt beter en sneller inspelen op de laatste koersschommelingen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor hackers en is het niet nodig om een sterk wachtwoord aan te maken om jouw Bitcoins te beschermen.

De tweede manier: fysiek kopen

De tweede manier van beleggen in Bitcoins is door het fysiek te kopen. Dit is voornamelijk gunstig als je een lange termijn belegging wilt aangaan en dit kun je het beste doen op Bitvavo. In drie eenvoudige stappen kun je hier deze cryptovaluta kopen. Je betaalt er maximaal 0,25% transactiekosten en de eerste week is het zelfs helemaal gratis. Het is heel eenvoudig om te starten, je maakt een account aan en vervolgens kun je via iDEAL geld storten. Wil je graag Bitcoins fysiek kopen, dan is dit de beste manier.

Ontdek de voordelen van deze cryptovaluta

Het kan voordelig zijn om te beleggen in Bitcoins, vooral wanneer je actief handelt. Je hebt namelijk zelf de volledige controle over de beleggingen en wanneer je het koopt kan je jouw privacy beschermen. Er zijn verschillende banken die geloven dat het in de toekomst veel waard kan zijn. Daarom is het een voordeel als je op de langere termijn investeert in deze cryptovaluta. Als je het koopt bij een betrouwbare partij weet je ook dat je er genoeg plezier van kunt hebben. Mocht je dus willen beleggen in Bitcoins, dan zijn er twee handige manieren waar je uit kiest.