Ontdek hier of beleggen in Bitcoin veilig is

Is beleggen in Bitcoin veilig

Heb jij een vermogen dat je graag wilt investeren, dan is het een idee om dit te doen met Bitcoin. Het is een van de meest populaire cryptovaluta van dit moment en als je er vroeg bij was geweest, was het wellicht de beste investering die je ooit hebt gedaan. Toch is er nog veel onduidelijkheid omtrent het investeren en waar je precies moet beginnen. Geen zorgen, in dit artikel leggen we je uit wat het precies is, wat beleggen in Bitcoin inhoud en of het wel veilig is om hierin te investeren.

Wat houdt cryptovaluta en Bitcoin in?

Wanneer je investeert in cryptovaluta zoals Bitcoin betekent dit dat je te maken hebt met een digitale munteenheid. Het wordt vaak gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. Er is geen toezichthouder aanwezig zoals wel het geval is bij een bank en daardoor is het een decentraal en open systeem. Iedereen kan er in principe aan bijdragen aan de ontwikkeling van deze munt. Er zijn naast Bitcoin ook nog andere cryptovaluta, zoals Ethereum, Dash, Ripple, Litecoin en Monera. Aan de hand van een blockchain wordt de betaling gecontroleerd.

Hoe beleg je in deze cryptovaluta?

In feite investeer je in een digitale cryptocurrency en het staat online in een digitale wallet of offline wallet in de vorm van bijvoorbeeld een usb stick. Het is ook mogelijk om hierin te handelen en dan heb je te maken met financiële contracten die zich baseren op de prijs van Bitcoin. Het is mogelijk om het voor langere tijd aan te houden of je kunt dagelijks op zoek gaan om het te verkopen of te kopen. Heb je bijvoorbeeld in de beginjaren geïnvesteerd in Bitcoin, dan ben je nu waarschijnlijk miljonair.

Dit zijn de keuzes om te beleggen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen beleggen in Bitcoin. Zo zijn er personen die graag meer willen leren over de technische kant van cryptovaluta en de bijbehorende blockchain. Daarnaast wordt het gezien als een investering met een buitengewoon rendement. Echter is er een sterke schommeling en daarom is het moment van instappen erg bepalend. Als je kijkt naar de gemiddelde spaarrente van 0,1% en een rendement van ongeveer 6-7% dan is het logisch dat een investering in Bitcoin aantrekkelijk is. Heb je bijvoorbeeld in 2010 €100,- euro geïnvesteerd, dan had je in 2018 een vermogen van 240 miljoen gehad.

Is het veilig?

Tegenwoordig zijn er verschillende partijen die investeren in Bitcoin, zoals Libertex, Plus500 en Bitvavo. Dit zijn partijen waar je veilig kunt handelen in deze cryptovaluta. Het is wel belangrijk dat je jouw digitale wallet goed beveiligd, want er zijn hackers actief die jouw digitale portemonnee maar al te graag willen plunderen. Zorg er daarom voor dat je voor een goed en sterk wachtwoord kiest of voor een usb stick die je goed opbergt. Daarnaast is het hebben van een goede kennis ook belangrijk, omdat je dan weet waar je mee bezig bent. Wil jij ook gaan beleggen in Bitcoin?